Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ - BLUEBERRY
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ - BLUEBERRY
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φυτικό γάλα θέλουμε, όπως γάλα αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης κλπ.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ρευστό γάλα καρύδας.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη ή το γλυκαντικό επιλογής μας, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το ινδοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε τα υλικά έτσι ώστε να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ πριν βάλουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας περιμένουμε λίγα λεπτά να πήξει.
- Μόλις πάρει βράση η πουτίγκα αποσύρουμε από την εστία.
- Θα χρησιμοποιήσουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος 20Χ30εκ.
- Ραντίζουμε την βάση του ταψιού με λίγο ανθόνερο.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα το λιγότερο και να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρουμε την πουτίγκα δροσερή.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Κόβουμε σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης ανάλατο .
- Γαρνίρουμε με φλέικς ινδικής καρύδας.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Μπορεί να γίνει και με όποιο άλλο φρούτο θέλουμε.
- Βάζουμε τα φρούτα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε.
- Σπάμε λίγα φρούτα με την κουτάλα ώστε να βγάλουν το χυμό τους.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να πήξει ελαφρά.
- Αφού κρυώσει σερβίρουμε.