Νηστίστιμη πουτίγκα με σάλτσα φράουλας

Εύκολη
0:15

8

5 λεπτά

10 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ - BLUEBERRY

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ - BLUEBERRY

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φυτικό γάλα θέλουμε, όπως γάλα αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης κλπ.
    2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ρευστό γάλα καρύδας.
    3. Προσθέτουμε την ζάχαρη ή το γλυκαντικό επιλογής μας, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το ινδοκάρυδο.
    4. Ανακατεύουμε τα υλικά έτσι ώστε να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ πριν βάλουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
    5. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας περιμένουμε λίγα λεπτά να πήξει.
    6. Μόλις πάρει βράση η πουτίγκα αποσύρουμε από την εστία.
    7. Θα χρησιμοποιήσουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος 20Χ30εκ.
    8. Ραντίζουμε την βάση του ταψιού με λίγο ανθόνερο.
    9. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    10. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα το λιγότερο και να σταθεροποιηθεί.
    11. Σερβίρουμε την πουτίγκα δροσερή.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    1. Κόβουμε σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο.
    2. Περιχύνουμε με τη σάλτσα.
    3. Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης ανάλατο .
    4. Γαρνίρουμε με φλέικς ινδικής καρύδας.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

    1. Μπορεί να γίνει και με όποιο άλλο φρούτο θέλουμε.
    2. Βάζουμε τα φρούτα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε.
    3. Σπάμε λίγα φρούτα με την κουτάλα ώστε να βγάλουν το χυμό τους.
    4. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να πήξει ελαφρά.
    5. Αφού κρυώσει σερβίρουμε.
Απόρρητο