• προετοιμασία 3 λεπτά
  • μαγείρεμα 6 λεπτά
28
  • 2 μεγάλες φέτες χωριάτικο πολύσπορο ψωμί ή σικάλεως (με προζύμι)
  • 5 -6 πολύ λεπτές φέτες παστράμι (αλλαντικό από μοσχάρι)
  • 100 γραμ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • 1 κουτάλια βούτυρο
  • ανθός αλατιού
  • Για το σερβίρισμα
  • τσιπς πατάτας
  • πίκλες (αγγουράκια ολόκληρα)
  • 1 μήλο κομμένο σε τέταρτα (με την φλούδα)

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    NY melt grilled cheese

    Για να φτιάξουμε αυτό το σνακ, αλείφουμε από την μια πλευρά τις δύο φέτες ψωμί του τοστ, με το βούτυρο.

    Πασπαλίζουμε εξωτερικά τις δύο φέτες ψωμί με λίγο ανθό αλατιού.

    Αλείφουμε εσωτερικά τη μια φέτα (τη βάση) με λίγη μουστάρδα και ακουμπάμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί. 

    Διπλώνουμε τις λεπτοκομμένες φέτες παστράμι και τις βάζουμε σε στρώση πάνω στο τυρί. 

    Καλύπτουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Απαλά, ακουμπάμε τη δεύτερη φέτα και σκεπάζουμε το σάντουιτς.

    Πιέζουμε λίγο ώστε να κολλήσουν οι στρώσεις των υλικών.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι ή πλάκα ψησίματος, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Ακουμπάμε επάνω το New York melt grilled cheese και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, να ροδίσει, να γίνει τραγανό και όλα να αρχίσουν να λιώνουν.

    Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό, να σταθεροποιηθεί λίγο του τυρί, και το κόβουμε στη μέση.

    Το σερβίρουμε πάνω σε λαδόκολλα, σε ξύλο σερβιρίσματος μαζί με πίκλες, αγγουράκια, τσιπς πατάτας και μήλο σε τέταρτα.

    Απολαύστε το New York melt grilled cheese ζεστό και θα παραμιλάτε από την πρώτη μπουκιά.

    Αν απολαύσατε αυτό το μοναδικό New York melt grilled cheese, σίγουρα σας ενδιαφέρει και η παρακάτω συνταγή

    Αυγοφέτες αλμυρές
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται