Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Εκτέλεση
- Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φρέσκα αυγά, ώριμες και σφιχτές ντομάτες με πλούσια σάρκα χωρίς πολλά υγρά.
- Πρώτα καθαρίζουμε τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Έπειτα ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφήνουμε έξω τα πολλά υγρά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 4-5’.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ να στεγνώσουν.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι σε ένα μπολ.
- Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι με τα χτυπημένα αυγά.
- Ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για περίπου 5’ περίπου.
- Σερβίρουμε σε πιάτο και συνοδεύουμε με ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.
- Για γλυκό σας προτείνω να δοκιμάσετε μια παραδοσιακή συνταγή από την Κω, με λίγα απλά υλικά, την μαεριά