• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
15

Για το παγωτό μους σοκολάτα

  • 375 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δεν αφήνουμε να βράσει η κρέμα.

    Αφού κρυώσει το μείγμα το αδειάζουμε στη παγωτομηχανή.

    Για το παγωτό μους σοκολάτα

    Βάζουμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα και σχίζουμε οριζόντια το μπαστουνάκι της βανίλιας.

    Αφαιρούμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.

    Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας περιστασιακά.

    Λίγο πριν βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε στο μπολ με την κομματιασμένη σοκολάτα.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.

    Ανακατεύουμε το μείγμα, αφού κρυώσει, και το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή.

    Εναλλακτικά, μπορούμε να το χτυπήσουμε με μίξερ χειρός.

    Το βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει το ξαναχτυπάμε με το μίξερ.

    Επαναλαμβάνουμε για 5 φορές ανά 30΄ ν’ αφρατέψει.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Ποια μους θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται