Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
- Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
- Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
- Βάζουμε 2-3 κουτάλια σούπας από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.
- Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
- Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
- Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό σοκολάτα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.
- Φτιάξτε τις αγαπημένες σας γεύσεις και απολαύστε το δροσιστικό σπιτικό αποτέλεσμα με τους αγαπημένους σας.
Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ