Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη για το παγωτό τιραμισού.
- Την παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει καλά.
- Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Χτυπάμε με σύρμα το μασκαρπόνε με το κρασί μαρσάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μίγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, σε μέτρια ταχύτητα.
- [adrotate banner=”29″]
- Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό, να γυαλίσει η μαρέγκα.
- Τη ρίχνουμε στο μίγμα και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
- Κάνουμε μία στρώση κρέμας στη φόρμα.
- Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στον καφέ και κάνουμε μία στρώση μπισκότα σαβαγιάρ.
- Επαναλαμβάνουμε στρώση κρέμα – στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στην κατάψυξη το παγωτό, για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει καλά.
- Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
- Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
- Κόβουμε σε φέτες το παγωτό τιραμισού και πασπαλίζουμε κακάο και καρούλια σοκολάτας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ ΕΔΩ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ