• προετοιμασία 1 λεπτά
91
  • 50 ml λευκή Τεκίλα από 100% μπλε αγαύη
  • 15 ml χυμό από φρέσκο λάιμ
  • 120 ml αναψυκτικό με γεύση ροζ γκρέιπφρουτ
  • αλάτι για το χείλος του ποτηριού
  • σφήνα ροζ γκρέιπφρουτ για το γαρνίρισμα
  • καλής ποιότητας πάγο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Paloma (Παλόμα)

    Για την paloma (παλόμα), θα χρειαστούμε ένα ψηλό παγωμένο ποτήρι τύπου Collins (μεγάλος σωλήνας για cocktail).

    Περνάμε τη σφήνα γκρέιπφρουτ που έχουμε κόψει για το γαρνίρισμα από το χείλος του ποτηριού.

    Στη συνέχεια βουτάμε το χείλος του ποτηριού σε ένα πιάτο με αλάτι. Φροντίζουμε το αλάτι να κάτσει στην εξωτερική πλευρά του ποτηριού για να μην να πέσει μέσα στο ποτό. Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το αλάτι, ή  να αλατίσουμε το μισό χείλος του ποτηριού.

    Τινάζουμε το ποτήρι για να αφαιρέσουμε το περιττό αλάτι.

    Προσθέτουμε καλής ποιότητας φρέσκο πάγο στο ποτήρι.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 σφηνάκια (50 ml αν διαθέτουμε μεζούρα) λευκή τεκίλα καλής ποιότητας (100% από blue agave).

    Κόβουμε ένα λάιμ και στύβουμε το μισό μέσα στο ποτό μας (15 ml με την μεζούρα). Καλό είναι να σουρώσουμε το χυμό πριν τον προσθέσουμε στο ποτό μας.

    Τέλος, απογεμίζουμε με ροζ γκρέιπφρουτ σόδα.

    Αν δεν βρούμε ροζ γκρέιπφρουτ σόδα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με 60 ml χυμό από φρέσκο κόκκινο γκρέιπφρουτ (σουρωμένο) και 60 ml σόδα.

    Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο σιρόπι αγαύης ή σιρόπι ζάχαρης ή σιρόπι μελιού (περίπου 10ml) για να ισορροπήσει λίγο την οξύτητα στο ποτό καθώς και την πικράδα από το γκρέιπφρουτ. Όλα τα υπόλοιπα συστατικά του ποτού προστίθενται κανονικά.

    Για το σιρόπι μελιού: 2:1 μέλι με ζεστό νερό και ανακάτεμα σε ένα δοχείο. Διατηρείται για ένα μήνα στο ψυγείο σε αποστειρωμένο δοχείο.

    Γαρνίρουμε την παλόμα με μια σφήνα από φρέσκο γκρέιπφρουτ και απολαμβάνουμε!

    Μυστικά

    “Paloma” στα ισπανικά σημαίνει περιστέρι. Πέρα από αυτό όμως, είναι και το πιο δημοφιλές cocktail του Μεξικού!

    Η αυθεντική συνταγή της paloma ανήκει στον Don Xavier Delgado Corona bartender και ιδιοκτήτη του La Capilla στην Tequila Town του Μεξικού!

    Τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί πάρα πολύ και στη χώρα μας καθώς ταιριάζει σαν ποτό παρά πολύ στις καταναλωτικές συνήθειες του μέσου Έλληνα.

    Μυστικά για αυτό το ποτό, πέρα από το ότι πρέπει τα υλικά μας να είναι όλα καλής ποιότητας, δεν υπάρχουν. Θα χρειαστούμε μόνο καλή παρέα και καλή διάθεση!

    Απολαύστε υπεύθυνα.

    Ευχαριστούμε τον bar tender-bar consultant Γιάννη Κορυζή που μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές και τα μυστικά του μέσα από το blog του, 2drink.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για φανταστικά κοκτέιλ; Βρείτε τες όλες εδώ! Και αν θέλετε να φτιάχνετε τέλεια κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίες, δείτε εδώ όλα όσα θα χρειαστείτε.

    Αν σας άρεσε η παλόμα, δείτε και την παρακάτω εύκολη συνταγή για την ωραιότερη μαργαρίτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται