• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
271
  • 50 ml λευκό ρούμι
  • 25-30 ml χυμό από φρέσκο λάιμ ή λεμν
  • 40 ml σιρόπι φράουλας ή απλό σιρόπι ζάχαρης 1:1
  • μια χούφτα φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες ή 50-60 ml πουρέ φράουλας
  • 1 σέσουλα πάγο (αν βάλουμε κατεψυγμένες φράουλες δε χρειάζεται πάγο)
  • Για το γαρνίρισμα
  • μια ολόκληρη ή κομμένη στην μέση φράουλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Daiquiri φράουλα

    Frozen daiquiri φράουλα. Αν μου έλεγε κάποιος περιέγραψε αυτό ο κοκτέιλ με λίγα λόγια, θα του απαντούσα: Εύκολο, γρήγορο, φρουτένιο, δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό. Το ντάκιρι φράουλα είναι ένα κοκτέιλ με λίγα συστατικά τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε πολύ εύκολα. Μιλάμε για ένα cocktail το οποίο με ένα καλό μπλέντερ και μια μικρή προετοιμασία το απολαμβάνουμε σε λιγότερο από 2 λεπτά! Ένα πολύ γευστικό ποτό με το οποίο δύσκολα θα μείνει κάποιος ανικανοποίητος. Θα μας δροσίσει, θα μας ξεδιψάσει και θα μας φτιάξει την διάθεση μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.

    Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες φράουλες, τις ξεπλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες, απλά τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις βάζουμε απευθείας μέσα στο μπλέντερ.

    Στύβουμε μερικά λάιμ με ένα στίφτη χειρός και σουρώνουμε τον χυμό τους.

    Στον κάδο ενός μπλέντερ βάζουμε όλα μας τα υλικά.

    Προσθέτουμε μια γεμάτη σέσουλα καλό, καθαρό και όσο πιο ξηρό γίνεται πάγο, δηλαδή πάγο απευθείας από την κατάψυξη ή θρυμματισμένο πάγο.

    Χτυπάμε αρχικά σε δυνατή ένταση για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα και αλλά τόσα στη μέτρια ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα συστατικά μεταξύ τους και να αποκτήσει το ποτό μας την υφή της γρανίτας.

    Σταματάμε τη λειτουργία του μπλέντερ. Το αφαιρούμε από τη βάση του πιάνοντας το καλά και γερά από το χερούλι που διαθέτει στο πλάι και με κυκλικές και αργές κινήσεις το ανακινούμε για λίγο πριν σερβίρουμε το κοκτέιλ στο ποτήρι.

    Σερβίρουμε το daiquiri φράουλα σε μεγάλο ποτήρι της αρεσκείας μας .

    Γαρνίρουμε το ντάκιρι με μια φράουλα κομμένη ή ολόκληρη, ή με μια στρογγυλή φέτα από λάιμ. Προσθέτουμε οικολογικό βιοδιασπώμενο καλαμάκι και απολαμβάνουμε!

    Για τον πουρέ φράουλα

    Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μια κούπα φρέσκες ώριμες φράουλες, μισή κούπα λευκή ακατέργαστη ζάχαρη, και 1/3 της κούπας χυμό φρέσκου λεμονιού ή λάιμ.

    Χτυπάμε σε μέτρια ένταση για ένα λεπτό.

    Αν θέλουμε σουρώνουμε τον πουρέ και τον αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

    Για απλό σιρόπι ζάχαρης 1:1

    Βάζουμε σε ένα ανθεκτικό δοχείο μια κούπα ζεστό νερό και μια κούπα λευκή ακατέργαστη ζάχαρη.

    Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί καλά το σιρόπι.

    Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι φράουλας που σας δίνω παρακάτω.

    Για το σιρόπι φράουλας

    Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε 2 κούπες ώριμες και αρωματικές φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες από τα κοτσάνια.

    Προσθέτουμε μιάμιση κούπα λευκή ακατέργαστη ζάχαρη.

    Χτυπάμε σε μέτρια ένταση για 2 λεπτά.

    Μετά ρίχνουμε τον πουρέ (αφού τον έχουμε σουρώσει πρώτα) που έχουμε φτιάξει σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια ένταση μαγειρεύουμε μέχρι φτάσει στο σημείο βρασμού το σιρόπι.

    Με το που αρχίσει να βράζει μετράμε τρία λεπτά και αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

    Προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού κιτρικό οξύ (το οποίο το βρίσκουμε και σαν όξινο συνήθως στο ράφι με τα μπαχαρικά στο σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

    Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το σουρώνουμε ξανά με ένα τούλι και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο δοχείο ή βάζο στο ψυγείο. Εκεί διατηρείται για περίπου ένα μήνα.

    Μυστικά

    Το σιρόπι φράουλας που αναφέρω στην συνταγή, το χρησιμοποιώ για 2 βασικούς λόγους. Πρώτον θα μας βοηθήσει στο να δημιουργηθεί αυτή η ωραία γρανιτένια υφή στο κοκτέιλ μας, λόγω της πυκνότητας του. Και δεύτερον, θα λειτουργήσει στο ποτό μας σαν ενισχυτικό γεύσης, στην περίπτωση που οι φράουλες δεν είναι αρκετά ώριμες, ζουμερές και αρωματικές. Ειδικά στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες, το να αγοράσουμε ή να φτιάξουμε ένα σιρόπι φράουλας είναι σχεδόν απαραίτητο για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο ποτό μας και αρωματικά, αλλά κυρίως γευστικά.

    Σε όλα τα κοκτέιλ, όπως σας αναφέρω σε κάθε συνταγή, ο πάγος είναι καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα. Σας προτείνω να αγοράσετε μια ποσότητα πάγου που έχει περάσει όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς και υγειονομικούς ελέγχους και να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη σας, μακριά από τρόφιμα που έχουν έντονες οσμές, όπως π.χ ψάρια και κρέατα.

    Ευχαριστούμε τον bar tender-bar consultant Γιάννη Κορυζή που μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές και τα μυστικά του μέσα από το blog του, 2drink στο argiro.gr.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για φανταστικά κοκτέιλ; Βρείτε τες όλες εδώ! Και αν θέλετε να φτιάχνετε τέλεια κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίες, δείτε εδώ όλα όσα θα χρειαστείτε.

    Εκτός από daiquiri φράουλα, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω δροσερή καλοκαιρινή συνταγή

    Εσύ ποιο κοκτέιλ θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται