Πανακότα (Panna Cotta)

Όταν η αυθεντική ιταλική πανακότα δένει αρμονικά με μια από τις πιο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως τα γλυκά του κουταλιού, τότε μιλάμε για ποίημα γεύσεων!

Δύσκολη
0:20

6

10 λεπτά

10 λεπτά

πανακότα αυθεντική ιταλική συνταγη panna cotta

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΠΑΝΑΚΟΤΑ (PANNA COTTA)

  1. Βυθίζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
  2. Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.
  3. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.
  5. Ισομοιράζουμε το μίγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως.
  6. Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
  7. Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  1. Τοποθετούμε επάνω στην πανακότα από 1 κ.σ. γλυκό κουταλιού κυδώνι ή όποιο άλλο γλυκό κουταλιού μας αρέσει και προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιλέ αμυγδάλου.
  2. Εάν αγαπάτε τα ιταλικά γλυκά, δοκιμάστε και το θεϊκό τιραμισού.

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Τιραμισού

Απόρρητο