Πανακότα (Panna Cotta)

Υλικά

Για την αυθεντική πανακότα

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνα (2 γραμ. το καθένα)

Για το γαρνίρισμα

  • 6 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι
  • Αμύγδαλα καβουρδισμένα

Πανακότα (Panna Cotta)

Βυθίζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.

Ισομοιράζουμε το μίγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως.

Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.

Για το γαρνίρισμα

Τοποθετούμε επάνω στην πανακότα από 1 κ.σ. γλυκό κουταλιού κυδώνι ή όποιο άλλο γλυκό κουταλιού μας αρέσει και προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιλέ αμυγδάλου.

Εάν αγαπάτε τα ιταλικά γλυκά, δοκιμάστε και το θεϊκό τιραμισού.

https://www.argiro.gr/recipe/panakota-me-gluko-kudoni/