Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ PANCAKES ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ PANCAKES ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Εκτέλεση
ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ PANCAKES
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία. Θέλουμε το βούτυρο να είναι χλιαρό.
 - Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαζί με το baking powder.
 - Προσθέτουμε το γλυκαντικό και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά μας.
 - Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση του μίγματός μας.
 - Προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
 - Εναλλακτικά, αντικαθιστούμε τη light κρέμα γάλακτος με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
 - Ανακατεύουμε πολύ καλά το χυλό µε το σύρμα, για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
 - Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για τα υγιεινά πάνκεϊκς.
 - Προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού.
 - Με μια κουτάλα βάζουμε περίπου μισή κουταλιά από το μίγμα στο τηγάνι.
 - Αφήνουμε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά το κάθε τεμάχιο.
 - Μόλις έχει φουσκώσει και έχουν εμφανιστεί φουσκάλες στην επιφάνεια, µε μια σπάτουλα το αναποδογυρίζουμε έτσι ώστε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
 - Στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.
 - Συνήθως τα σερβίρουμε µε μέλι, βούτυρο και γιαούρτι ή μέλι και φρούτα ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.
 









