Εκτέλεση
Για τη μους σοκολάτας, λιώνουμε πρώτα την κομματιασμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να γίνει χλιαρή.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4-5 λεπτά). Ύστερα, χτυπάμε και τα ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5-6 λεπτά, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Απαλά και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.
Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να τη σερβίρουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με κακάο και άχνη τέσσερα μεγάλα πιάτα και με τη βοήθεια δύο κουταλιών να αφήσουμε μέσα κουταλιές από την κρέμα.