Τούρτα φράουλα
Όλα τα υλικά για την τούρτα φράουλα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, σε ένα μπολ.
Πλένουμε, στεγνώνουμε, ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.
Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια στρογγυλά 25 εκ. ή μακρόστενα μιας χρήσεως 30×21 εκ. Τα βουτυρώνουμε ελαφρά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 4-5′ να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τη μαρμελάδα με τις φράουλες.
Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να πιει το μείγμα το αλεύρι.
Ισομοιράζουμε στα έτοιμα ταψάκια. Αν θέλουμε στην επιφάνεια βάζουμε φέτες φράουλας.
Ψήνουμε για περίπου 20-25′ να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από την καρδιά τους.
Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν τελείως.
Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε για φανταστικό και αέρινο παντεσπάνι.
Μοντάρισμα τούρτας
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά και το λικέρ ανακατεύουμε να ζεσταθεί λίγο και να αραιώσει η σύσταση του.
Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι.
Με πινέλο βρέχουμε όλη την επιφάνεια να ποτίσει με την αραιή μαρμελάδα.
Απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και μια στρώση φέτες φράουλας. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε με στρώση σαντιγί καλύπτοντας ολόγυρα την τούρτα.
Γαρνίρουμε την επιφάνεια με μικρές κατακόκκινες φράουλες καθώς και όλη την πιατέλα.