• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
181
  • Για το παντεσπάνι
  • 270 γραμ. βούτυρο
  • 270 γραμ. ζάχαρη
  • 270 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 5 αυγά
  • 150 γραμ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 100 γραμ. μαρμελάδα φράουλα σπιτική ή εμπορίου
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • Για το μοντάρισμα
  • 800 γραμ. σαντιγί
  • 200 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
  • 2-3 κ.σ. λικέρ φράουλα ή κονιάκ
  • 500 γραμ. φρέσκες μικρές φράουλες κατακόκκινες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τούρτα φράουλα

    Όλα τα υλικά για την τούρτα φράουλα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινκ, το αλάτι, σε μπολ. Πλένουμε, στεγνώνουμε, ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα. Μάθετε όλα τα μυστικά και τον σωστό τρόπο πλυσίματος καθαρίσματος για τις φράουλες.

    Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια στρογγυλά 25 εκ. ή μακρόστενα μιας χρήσεως 30×21 εκ. Τα βουτυρώνουμε ελαφρά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 4-5′ να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τη μαρμελάδα με τις φράουλες. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να πιει το μείγμα το αλεύρι.

    Ισομοιράζουμε στα έτοιμα ταψάκια. Αν θέλουμε στην επιφάνεια βάζουμε φέτες φράουλας.

    Ψήνουμε για περίπου 20-25′ να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από την καρδιά τους. Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν τελείως. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε για φανταστικό και αέρινο παντεσπάνι.

    Μοντάρισμα τούρτας

    Σε κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά και το λικέρ ανακατεύουμε να ζεσταθεί λίγο και να αραιώσει η σύσταση του.

    Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι. Με πινέλο βρέχουμε όλη την επιφάνεια να ποτίσει με την αραιή μαρμελάδα. Απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και μια στρώση φέτες φράουλας. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε με στρώση σαντιγί καλύπτοντας ολόγυρα την τούρτα.

    Γαρνίρουμε την επιφάνεια με μικρές κατακκόκινες φράουλες καθώς και όλη την πιατέλα.

    Αν αγαπάτε την τούρτα φράουλα, τότε και η παρακάτω συνταγή είναι για εσάς

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται