Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας που πρέπει να είναι κρύες.
- Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια μιας χρήσεως 30 x 21 εκ. ή 2 φόρμες δαχτυλίδι 22-24 εκ.
- Τις βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.
- Βάζουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κι απαλά ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
- Ισομοιράζουμε στα 2 ταψάκια.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.