Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό τόσο, ώστε να καλυφθούν.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή λίγο θυμάρι.
- Ρίχνουμε τα αυγά.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα στη φωτιά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μας μέχρι να σεταριστούν (να σταθεροποιηθούν δηλαδή στην πυκνότητα που τα θέλουμε-μελάτα ή σφικτά).
- Εάν τα θέλετε πιο σφιχτά συνεχίστε το βράσιμο του φαγητού σας σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον.