Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό τόσο, ώστε να καλυφθούν.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή λίγο θυμάρι.
Ρίχνουμε τα αυγά.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα στη φωτιά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μας μέχρι να σεταριστούν (να σταθεροποιηθούν δηλ. στην πυκνότητα που τα θέλουμε-μελάτα ή σφικτά).
Εάν θέλετε σφιχτά συνεχίστε το βράσιμο του φαγητού σας σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον.