Πατάτες με αυγά

Πατάτες με αυγά, εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό που αρέσει σε όλους!

Εύκολη
0:35

4 μερίδες

5 λεπτά

30 λεπτά

πατάτεσ με αυγά - πατατεσ γιαχνι αργυρω

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό τόσο, ώστε να καλυφθούν.
  4. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή λίγο θυμάρι.
  6. Ρίχνουμε τα αυγά.
  7. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα στη φωτιά.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μας μέχρι να σεταριστούν (να σταθεροποιηθούν δηλαδή στην πυκνότητα που τα θέλουμε-μελάτα ή σφικτά).
  9. Εάν τα θέλετε πιο σφιχτά συνεχίστε το βράσιμο του φαγητού σας σε σιγανή φωτιά για 3 λεπτά επιπλέον.
Απόρρητο