Η πέστροφα στο φούρνο γίνεται εύκολα και ψήνεται γρήγορα στην λαδόκολλα, μέσα σε 15.’ Είναι νόστιμη και υγιεινή. Δοκιμάστε τη με μπόλικο λαδολέμονο,...

Η πέστροφα στο φούρνο γίνεται εύκολα και ψήνεται γρήγορα στην λαδόκολλα, μέσα σε 15.’ Είναι νόστιμη και υγιεινή. Δοκιμάστε τη με μπόλικο λαδολέμονο, χόρτα βραστά και πατατοσαλάτα. Το φοινόκιο δίνει τέλειο άρωμα στην πέστροφα. Μαραθόριζα ή κλωνάρια μάραθου είναι τα αρώματα που βάζουμε στο νησιά μέσα στα ψάρια.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
48

Για την πέστροφα στο φούρνο

  • 4 πέστροφες (4χ350 γραμ περίπου)
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 4 κλων. μάραθο (ή κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης)
  • Αλάτι χοντρό
  • 1 φινόκιο (μαραθόριζα) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Λαδολέμονο
  • Χόρτα βραστά
  • Πατατοσαλάτα νησιωτική
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την πέστροφα στο φούρνο

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200°C. Θα χρειαστούμε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

    Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια τα πλένουμε πολύ καλά ρίχνοντας μπόλικο νερό στην κοιλιά και στο κεφάλι.

    Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν.

    Αλατίζουμε πολύ καλά κυρίως την κοιλιά αλλά και εξωτερικά.

    Γεμίζουμε την κοιλιά της πέστροφας με το ψιλοκομμένο φινόκιο, το μάραθο ή τη ρίγανη και 1 φέτα λεμόνι.

    Αφού ετοιμάσουμε όλες τις πέστροφες, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε πακέτο την κάθε πέστροφα χωριστά στο αντικολλητικό χαρτί.

    Σφραγίζουμε τα πακέτα και ακουμπάμε τις πέστροφες σε ταψί.

    Βάζουμε στη μεσαία σχάρα σε καυτό φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

    Αφήνουμε το ψάρι για 5 λεπτά στον πάγκο.

    Ξετυλίγουμε τις πέστροφες, τις βάζουμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με τα ζουμάκια ψαριού που έχουν μείνει στη λαδόκολλα, περιχύνουμε με πηχτό ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με χόρτα βραστά και πατατοσαλάτα νησιωτική.

    Μυστικά

    Μην παραψήνετε τα ψάρια. Ένα ψάρι γύρω στα 350 γρ. είναι έτοιμο αν μπει σε καυτό φούρνο, σε 15 λεπτά.

    Έχει κρατήσει όλη τη νοστιμιά του, τα ζουμάκια του και παραμένει ψημένο και ζουμερό που είναι το πιο σημαντικό σε ένα φρέσκο ψάρι. Να είναι ζουμερό. Ζουμερό δεν σημαίνει άψητο. Ζουμερό σημαίνει ψημένο σωστά ψάρι που έχει την υγρασία του.

    Μη στεγνώνετε το ψάρι στο ψήσιμο γιατί θα σφίξει η σάρκα και θα σκληρύνει.

    Μη βάζετε υγρασία μέσα στην λαδόκολλα πακέτο. Το ψάρι έχει την δική του υγρασία και αν ψήνεται μέσα σε αυτήν, παραμένει τρυφερό και νόστιμο.

    Μην αφήνετε το ψάρι να κρυώσει. Πρέπει να σερβίρεται ζεστό όσο ακόμα δεν έχει αποβάλει την υγρασία του. Αν το αφήσετε να κρυώσει χάνει τη νοστιμιά του.

    Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου ψάρι;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται