Για τις πιπεριές
Διαλέγουμε μικρές και ίσιες πιπεριές Φλωρίνης.
Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το κοτσάνι και το κεφάλι της πιπεριάς (τις ανοίγουμε).
Βάζουμε σε κάθε πιπεριά μία αντζούγια και λίγο μαϊντανό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά, αφού τις αραδιάσουμε όλες σε μία στρώση στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε για 2΄- 3΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι, οι αντζούγιες είναι αλμυρές) και σβήνουμε με το ξίδι.
Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.