Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Πλένουμε πρώτα καλά, στεγνώνουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας το κουκούτσι τους.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ.
- Αραδιάζουμε όλα τα καθαρισμένα μας βερίκοκα σφιχτά μεταξύ τους, με τη φλούδα να ακουμπάει πάνω στο βουτυρωμένο μας ταψί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αμύγδαλο και την κρέμα γάλακτος.
- Συνεχίζουμε χτυπώντας τα υλικά με σύρμα και περιχύνουμε τα φρούτα μας.
- Ψήνουμε την πίτα με βερίκοκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC, στις αντιστάσεις για 30′.
- Σερβίρουμε την πίτα με βερίκοκα μας ζεστή με ζάχαρη άχνη και κρέμα.
- Δοκιμάστε να φτιάξετε και την πίτα με ροδάκινα σε τραγανή σφολιάτα!