Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΙΤΣΑ
- Ανοίγουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα σε λεπτό δίσκο 35 εκ. και πάχους 0,5 εκ.
- Την απλώνουμε στο ξύλο κοπής.
- Αφήνουμε να εξέχει το φύλλο.
- Βάζουμε γύρω γύρω με κουταλάκι ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής κρέμα τυριού περιμετρικά και τυλίγουμε σαν κόθρο, ώστε να κάνει ένα στεφάνι.
- Ένα στεφάνι γεμιστό με τυρί.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα στη ζύμη.
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
- Στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, το μπέικον και τις ελιές.
- Τέλος στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις στους 230°C και έχουμε πυρώσει ένα ταψί γυρισμένο από την ανάποδη.
- Αδειάζουμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί από το ξύλο κοπής.
- Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
- Φροντίζουμε να εγκλωβίσουμε το τυρί κρέμα στο στεφάνι-περίμετρο της ζύμης, ώστε να μην αδειάσει με το ψήσιμο.
- Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.