Πίτσα μεσογειακή με τη χαρακτηριστική γεύση του λουκάνικου και με ζύμη γεμιστή που κάνει τη...

Πίτσα μεσογειακή με τη χαρακτηριστική γεύση του λουκάνικου και με ζύμη γεμιστή που κάνει τη διαφορά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
15

Υλικά

  • Μερίδες 1 πίτσα

Για την πίτσα μεσογειακή

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα σπασμένη σε κομμάτια
  • 1½ φλ. κυβάκια φέτας
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 φέτ. μπέικον
  • 4 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη μεσογειακή πίτσα

    Ανοίγουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα σε λεπτό δίσκο 35 εκ. και πάχους 0,5 εκ.

    Την απλώνουμε στο ξύλο κοπής.

    Αφήνουμε να εξέχει το φύλλο.

    Βάζουμε γύρω γύρω με κουταλάκι ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής κρέμα τυριού περιμετρικά και τυλίγουμε σαν κόθρο, ώστε να κάνει ένα στεφάνι.

    Ένα στεφάνι γεμιστό με τυρί.

    Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα στη ζύμη.

    Πασπαλίζουμε με τα τυριά.

    Στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, το μπέικον και τις ελιές.

    Τέλος στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.

    Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις στους 230°C και έχουμε πυρώσει ένα ταψί γυρισμένο από την ανάποδη.

    Αδειάζουμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί από το ξύλο κοπής.

    Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.

    Τα μυστικά

    Φροντίζουμε να εγκλωβίσουμε το τυρί κρέμα στο στεφάνι-περίμετρο της ζύμης, ώστε να μην αδειάσει με το ψήσιμο.

    Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται