Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Σε μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη για την πίτσα με σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι.
- Όταν μαζευτεί σε μπάλα η ζύμη, τη ζυμώνουμε για 5′ στον πάγκο.
- Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη (σε ζεστό σημείο) για 30′.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλο με πλάστη και τη βάζουμε σε λαδωμένο ή αλευρωμένο ταψί, που το έχουμε ζεστάνει.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις για 20′.
- Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη βγάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής.
- Απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού (μερέντα ή νουτέλα), πασπαλίζουμε με σπασμένα ή ολόκληρα μπισκότα και τρίβουμε από πάνω κουβερτούρα γάλακτος.