Πουρές με καραμελωμένα κρεμμύδια

Πουρές με καραμελωμένα κρεμμύδια, για να συνοδέψετε τέλεια τα κρεατικά σας και να αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις στον ουρανίσκο των καλεσμένων σας.

Εύκολη
0:50

4

20 λεπτά

30 λεπτά

πουρές με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Βράζουμε πρώτα τις πατάτες σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν καλά, γύρω στα 20΄, και ύστερα τις στραγγίζουμε.
    2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας από τη μαργαρίνη σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄, μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν.
    3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.
    4. Βάζουμε τις ζεστές πατάτες σε μπολ και τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ.
    5. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, την υπόλοιπη μαργαρίνη και τη μουστάρδα.
    6. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια.
      Ανακατεύουμε πολύ καλά, σερβίρουμε τον πουρέ σε μπολ και τον γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια που καραμελώσαμε.

Tips

  • Πατήστε εδώ για να μάθετε πως να φτιάχνετε πάντα τέλειο βελούδινο πουρέ.
Απόρρητο