Πουρές πατάτας ογκρατέν

Γκρατιναρισμένος πουρές πατάτας με μοτσαρέλα και αποξηραμένα φρούτα – το τέλειο συνοδευτικό για χοιρινό ρολό και γιορτινά τραπέζια.

Εύκολη
0:35

6

20 λεπτά

15 λεπτά

πουρές πατάτας ογκρατέν

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι αφού πάρει βράση.
  2. Βράζουμε για 20–25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στραγγίζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  4. Τις πιέζουμε με πρέσα πατάτας ή με σύρμα, αφαιρώντας όση υγρασία έχει μείνει και πολτοποιώντας τις ταυτόχρονα.
  5. Προσθέτουμε στον πουρέ τα κομμάτια βούτυρου και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το τριμμένο σκληρό τυρί. Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε το αλάτι. Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  7. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30×20 εκ., απλώνουμε τον μισό πουρέ.
  8. Πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα και τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.
  9. Σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο πουρέ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  10. Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά, μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνεια.
  11. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για φρεσκάδα και σερβίρουμε ζεστό.
  12. Συνοδεύει τέλεια χοιρινό ρολό.
Απόρρητο