Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι αφού πάρει βράση.
- Βράζουμε για 20–25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Τις πιέζουμε με πρέσα πατάτας ή με σύρμα, αφαιρώντας όση υγρασία έχει μείνει και πολτοποιώντας τις ταυτόχρονα.
- Προσθέτουμε στον πουρέ τα κομμάτια βούτυρου και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το τριμμένο σκληρό τυρί. Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε το αλάτι. Τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30×20 εκ., απλώνουμε τον μισό πουρέ.
- Πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα και τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.
- Σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο πουρέ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά, μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για φρεσκάδα και σερβίρουμε ζεστό.
- Συνοδεύει τέλεια χοιρινό ρολό.









