Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε προσεκτικά τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε επίσης τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
- Τα βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
- Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τα λαχανικά σε σουρωτήρι.
- Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ώστε να εξατμιστεί η περιττή υγρασία.
- Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα και τα προσθέτουμε σταδιακά στον πουρέ, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
- Αν θέλουμε πιο αφράτο ή αραιό πουρέ, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα.
- Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και, αν θέλουμε, αρωματίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.









