Πουρές σελινόριζας

Πουρές σελινόριζας με πατάτα και καρότο, πλούσιος σε γεύση και άρωμα. Ένα ελαφρύ και θρεπτικό συνοδευτικό για κάθε πιάτο. Η σελινόριζα δίνει μοναδική νοστιμιά και προσφέρει υψηλή διατροφική αξία.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

25 λεπτά

5 λεπτά

πουρεσ σελινοριζασ

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε προσεκτικά τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε επίσης τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
  3. Τα βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
  4. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Στραγγίζουμε τα λαχανικά σε σουρωτήρι.
  6. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ώστε να εξατμιστεί η περιττή υγρασία.
  7. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα και τα προσθέτουμε σταδιακά στον πουρέ, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  8. Αν θέλουμε πιο αφράτο ή αραιό πουρέ, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα.
  9. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και, αν θέλουμε, αρωματίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Απόρρητο