Εκτέλεση
Για το χοιρινό καρέ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Θρυμματίζουμε τα τυριά σε μπολ.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε τη ρόκα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, τη ρίγανη και μπόλικο αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε.
Ακουμπάμε το χοιρινό καρέ στη σανίδα κοπής.
Με γάντι στο χέρι πιέζοντας με τα δάχτυλα ξεκολλάμε με προσοχή το κρέας από το κόκαλο ανοίγοντας μια θήκη. Τα πλαϊνά πρέπει να μείνουν κλειστά. Στο τέλος θα έχουμε ανοίξει κατά μήκος του καρέ μια θήκη ανάμεσα στο κόκαλο και στο κρέας.
Αλείφουμε το χοιρινό καρέ μέσα κι έξω πολύ καλά με το μίγμα ελαιολάδου.
Γεμίζουμε τη θήκη με την γέμιση.
Δένουμε ανάμεσα στα κόκαλα για να κλείσει η θήκη με την γέμιση.
Ακουμπάμε το χοιρινό καρέ σε σχάρα με την πλευρά του λίπους προς τα επάνω να το βλέπουμε.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε διαγώνια την επιφάνεια του λίπους.
Αλείφουμε με όσο μείγμα ελαιολάδου έχει περισσέψει.
Βάζουμε την σχάρα με το καρέ σε ταψάκι.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το κρασί και τον ζωμό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αφήνουμε το κρέας για 15 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένο.
Στραγγίζουμε όλα τα υγρά του ταψιού σε τηγάνι.
Αφαιρούμε τα λαχανικά αφού τα πιέσουμε σε σήτα να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα γλασάρουμε σε τηγάνι να πυκνώσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφαιρούμε τον σπάγκο.
Το κόβουμε ανάμεσα στα κόκαλα και περιχύνουμε με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε με ψητή πατάτα.
Δοκιμάστε και τις γιορτινές συνταγές μου για χοιρινό καρέ με φρούτα του δάσους και χοιρινό καρέ γεμιστό με βερίκοκα και δαμάσκηνα.
Διαβάστε τα πάντα για την ανατομία του χοιρινού και τους σωστούς τρόπους μαγειρέματος εδώ.