Το χοιρινό καρέ είναι εύκολη συνταγή, ιδανική για τραπέζια!

Το χοιρινό καρέ είναι εύκολη συνταγή, ιδανική για τραπέζια!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το χοιρινό καρέ

  • 2 ½ κ. χοιρινό καρέ ολόκληρο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Σπάγκος ψησίματος

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. φέτα
  • 8 λιαστές ντομάτες στεγνές
  • 1 Πιπεριά
  • 1/2 ματσ. ρόκα

Για το ταψί (προαιρετικά)

  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ½ φλ. ζωμό κρέατος

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γέμιση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

    Θρυμματίζουμε τα τυριά σε μπολ.

    Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

    Προσθέτουμε τη ρόκα.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, τη ρίγανη και μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε.

    Διαφήμιση

    Για το χοιρινό καρέ

    Ακουμπάμε το χοιρινό καρέ στη σανίδα κοπής.

    Με γάντι στο χέρι πιέζοντας με τα δάχτυλα ξεκολλάμε με προσοχή το κρέας από το κόκαλο ανοίγοντας μια θήκη. Τα πλαϊνά πρέπει να μείνουν κλειστά.

    Στο τέλος θα έχουμε ανοίξει κατά μήκος του καρέ μια θήκη ανάμεσα στο κόκαλο και στο κρέας.

    Αλείφουμε το χοιρινό καρέ μέσα κι έξω πολύ καλά με το μίγμα ελαιόλαδου.

    Γεμίζουμε τη θήκη με την γέμιση.

    Δένουμε ανάμεσα στα κόκαλα για να κλείσει η θήκη με την γέμιση.

    Ακουμπάμε το χοιρινό καρέ σε σχάρα με την πλευρά του λίπους προς τα επάνω να το βλέπουμε.

    Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε διαγώνια την επιφάνεια του λίπους.

    Αλείφουμε με όσο μείγμα ελαιολάδου έχει περισσέψει.

    Βάζουμε την σχάρα με το καρέ σε ταψί.

    Προσθέτουμε τα λαχανικά, το κρασί και τον ζωμό.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

    Αφήνουμε το κρέας για 15 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένο.

    Στραγγίζουμε όλα τα υγρά του ταψιού σε τηγάνι.

    Για τη σάλτσα

    Αφαιρούμε τα λαχανικά αφού τα πιέσουμε σε σήτα να βγάλουν τα υγρά τους.

    Τα γλασάρουμε σε τηγάνι να πυκνώσει η σάλτσα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφαιρούμε τον σπάγκο από το χοιρινό καρέ.

    Το κόβουμε ανάμεσα στα κόκαλα και περιχύνουμε με την σάλτσα του.

    Σερβίρουμε με ψητή πατάτα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×