Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, σε σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών. Τα κρεμμύδια, η ντομάτα και τα μυρωδικά του δίνουν γεύση μοναδική και γίνεται...

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, σε σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών. Τα κρεμμύδια, η ντομάτα και τα μυρωδικά του δίνουν γεύση μοναδική και γίνεται λουκούμι!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
276

Για το ψάρι στο φούρνο με πατάτες

  • 1 kg τσιπούρα ή φαγκρί
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο σπασμένες
  • 3 ξερά κρεμμύδια κόκκινα
  • 3 ντομάτες κόκκινες ώριμες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 3 πατάτες μέτριες
  • Μαϊντανό φρέσκο
  • Μάραθο φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλουμινόχαρτο
  • Λεμόνια για το σερβίρισμα και το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 480 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 40% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Ψήνουμε στην αρχή σκεπασμένο και μετά συνεχίζουμε ξεσκέπαστο

Για το ψάρι στο φούρνο

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5′.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Σε ένα ταψί απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, σε άλλη στρώση τα κρεμμύδια και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι.

Βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ºC στη μεσαία σχάρα για 30′.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ επιπλέον.

Αν σας άρεσε το ψάρι στο φούρνο με πατάτες, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω υπέροχη συνταγή.

ψάρι πλακί στο φούρνο
Διαφήμιση

Εσύ ποιο άλλο ψάρι στο φούρνο θα ήθελες να δοκιμάσεις;

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Γνωρίζουμε ότι τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή των ω-3 λιπαρών οξέων παρουσιάζοντας αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλοντας στην καλή υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, τα ψάρια και ιδιαίτερα η τσιπούρα και το φαγκρί μας δίνουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση του πολύτιμου μυϊκού μας ιστού. Τέλος οι πατάτες και τα λαχανικά της συνταγής μας προσφέρουν ικανοποιητική ποσότητα βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών και καλίου, συμβάλλοντας στη σωστή μεταβολική λειτουργία του σώματος μας.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται