Για το ψάρι στο φούρνο
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5′.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σε ένα ταψί απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, σε άλλη στρώση τα κρεμμύδια και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι.
Βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ºC στη μεσαία σχάρα για 30′.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ επιπλέον.