Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Οι πατατες
- Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ.
- Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 10΄ να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με κουτάλα σε χαμηλή φωτιά να στεγνώσουν τελείως.
- Πρέπει να στεγνώσουν καλά.
- Ταυτόχρονα με το ανακάτεμα τις λιώνουμε.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ο μπακαλιαρος
- Τον βάζουμε σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5΄.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια.
- Τον ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μίγμα σε μικρα μπαλακια σε σχήμα στρογγυλό.
- Θα βγουν περίπου 12 κομμάτια.
- Τους αραδιάζουμε σε δίσκο, και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Αφήνουμε το μειγμα για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν.
- Θα τηγανίσουμε , σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
- Στο φουρνο-χρονος
- Εναλλακτικά βάζουμε τις ψαροκροκέτες στο φούρνο σε ταψάκι, στους 200 ºC και τις ψήνουμε για 15′.
- Προαιρετικά, μπορούμε να τις πανάρουμε για να κάνουν τραγανή κρούστα.
- Παναρισμα
- Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.
- Βουτάμε έναν έναν στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά.
- Τους τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο για 4΄ συνολικά, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.