Οι ψαροκροκέτες είναι ο ιδανικός μεζές για παρέα και ουζάκι αλλά και αγαπημένος των παιδιών. Οι ψαροκροκέτες από την Αργυρώ, είναι μία εύκολη συνταγή...

Οι ψαροκροκέτες είναι ο ιδανικός μεζές για παρέα και ουζάκι αλλά και αγαπημένος των παιδιών.

Οι ψαροκροκέτες από την Αργυρώ, είναι μία εύκολη συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
129

Για τις ψαροκροκέτες

  • 500 γρ. πατάτες
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λίγο αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε τους ψαροκεφτέδες για 30΄στο ψυγείο να σφίξουν

    Τηγανίζουμε τους κεφτέδες λίγους λίγους για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού

    Για τις ψαροκροκέτες

    Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ.

    Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 10΄ να μαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με κουτάλα σε χαμηλή φωτιά να στεγνώσουν τελείως. Οι πατάτες για τις ψαροκροκέτες πρέπει να στεγνώσουν καλά.

    Ταυτόχρονα με το ανακάτεμα τις λιώνουμε με την κουτάλα.

    Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

    Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό.

    Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5΄.

    Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια.

    Τον ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

    Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες σε σχήμα στρογγυλό. Θα βγουν περίπου 12 κομμάτια.

    Τους αραδιάζουμε σε δίσκο, και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τους ψαροκεφτέδες για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν.

    Μπορούμε να τηγανίσουμε σκέτες τις ψαροκροκέτες, σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.

    Εναλλακτικά βάζουμε τις ψαροκροκέτες στο φούρνο σε ταψάκι, στους 200 ºC και τις ψήνουμε για 15′.

    Προαιρετικά, μπορούμε να πανάρουμε τους ψαροκεφτέδες για να κάνουν τραγανή κρούστα.

    Ψαροκεφτέδες με πανάρισμα

    Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.

    Σε άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.

    Βουτάμε έναν έναν κεφτέ στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά.

    Τους τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο για 4΄ συνολικά, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Μυστικό για ψαροκεφτέδες

    Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μπακαλιάρου λίγους λίγους για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

    Αλλιώς τους απολαμβάνουμε σαν ψαροκροκέτες στο φούρνο.

    Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται