• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
129
  • 500 γρ. πατάτες
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λίγο αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Οι πατατες

    Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ.

    Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 10΄ να μαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με κουτάλα σε χαμηλή φωτιά να στεγνώσουν τελείως.

    Πρέπει να στεγνώσουν καλά.

    Ταυτόχρονα με το ανακάτεμα τις λιώνουμε.

    Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

    Ο μπακαλιαρος

    Τον βάζουμε  σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό.

    Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5΄.

    Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια.

    Τον ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

    Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μίγμα σε μικρα μπαλακια σε σχήμα στρογγυλό.

    Θα βγουν περίπου 12 κομμάτια.

    Τους αραδιάζουμε σε δίσκο, και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

    Αφήνουμε το μειγμα για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν.

    Θα τηγανίσουμε , σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.

    Στο φουρνο-χρονος

    Εναλλακτικά βάζουμε τις ψαροκροκέτες στο φούρνο σε ταψάκι, στους 200 ºC και τις ψήνουμε για 15′.

    Προαιρετικά, μπορούμε να τις πανάρουμε  για να κάνουν τραγανή κρούστα.

    Παναρισμα

    Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.

    Σε άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.

    Βουτάμε έναν έναν  στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά.

    Τους τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο για 4΄ συνολικά, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

     

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται