Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Video
Εκτέλεση
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
- Καθαρίζουμε πρώτα τα νεύρα από το κρέας.
- Με σπάγκο ψησίματος δένουμε κάθε ψαρονέφρι ανά 4 εκ., ανάλογα με το μέγεθός του.
- Αφού τα δέσουμε όλα, κόβουμε σε μενταγιόν (κομμάτια). Έτσι κάθε κομμάτι θα παραμείνει δεμένο και θα κρατήσει το σχήμα του (μενταγιόν) κατά το μαγείρεμα.
- Σε βαθύ τηγάνι που σκεπάζεται, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.
- Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα μενταγιόν για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα.
- Σβήνουμε με το κρασί, το βαλσαμικό, και το κονιάκ.
- Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2 λεπτά, και προσθέτουμε το ζωμό, και το θυμάρι.
- Γυρίζουμε το κρέας με τσιμπίδα, και αφήνουμε λίγα λεπτά να γλασάρει, και να πυκνώσει η σάλτσα.
- Είναι έτοιμη, όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟ
- Βράζουμε χαραγμένα τα κάστανα, για 10-15 λεπτά να ανοίξουν.
- Τα ξεφλουδίζουμε, και κρατάμε 1 κιλό καθαρή σάρκα.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Ρίχνουμε τα κάστανα, και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.
- Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα.
- Τα σκεπάζουμε, και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν.
- Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε.
- Τα περνάμε από το μύλο του πουρέ.
- Γαρνίρουμε τον πουρέ σε φωλιά και από πάνω τοποθετούμε τα μενταγιόν.
- Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και τα φρούτα.
- Φτιάξτε τον πουρέ κάστανου, διατηρήστε τον ζεστό και τελευταία στιγμή, περάστε τον στον μύλο λαχανικών, αλλιώς αλέστε τον.