Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο, αποξηραμένα φρούτα, γλασαρισμένη σάλτσα. Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και κάστανα – ένα εντυπωσιακό, γιορτινό πιάτο με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα.

Εύκολη
0:30

5 μερίδες

15 λεπτά

15 λεπτά

ψαρονεφρι με πουρε καστανο - ψαρονεφρι με δαμασκηνα και καστανα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

Video

Εκτέλεση

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

  1. Καθαρίζουμε πρώτα τα νεύρα από το ψαρονέφρι.
  2. Με σπάγκο ψησίματος δένουμε κάθε κομμάτι ανά 4 εκ., ανάλογα με το μέγεθός του. Αφού δέσουμε όλα τα ψαρονέφρια, τα κόβουμε σε μενταγιόν, ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με καπάκι.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα.
  6. Σβήνουμε με το κρασί, το βαλσαμικό και το κονιάκ. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και το θυμάρι.
  7. Γυρίζουμε τα μενταγιόν με τσιμπίδα και σιγοβράζουμε μέχρι να γλασάρει και να πυκνώσει η σάλτσα. Είναι έτοιμη όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες.

ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

  1. Βράζουμε τα χαραγμένα κάστανα για 10-15 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Τα καθαρίζουμε και ζυγίζουμε 1 κιλό καθαρή σάρκα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό και το γάλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.
  4. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλατίζουμε και περνάμε τα κάστανα από τον μύλο του πουρέ.
  5. Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό και τον περνάμε ξανά από τον μύλο (ή τον αλέθουμε) λίγο πριν το σερβίρισμα.
  6. Για το σερβίρισμα, σχηματίζουμε μια φωλιά από πουρέ κάστανου, τοποθετούμε πάνω τα μενταγιόν και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και τα φρούτα.
Απόρρητο