Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Video
Εκτέλεση
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
- Καθαρίζουμε πρώτα τα νεύρα από το ψαρονέφρι.
- Με σπάγκο ψησίματος δένουμε κάθε κομμάτι ανά 4 εκ., ανάλογα με το μέγεθός του. Αφού δέσουμε όλα τα ψαρονέφρια, τα κόβουμε σε μενταγιόν, ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με καπάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα.
- Σβήνουμε με το κρασί, το βαλσαμικό και το κονιάκ. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και το θυμάρι.
- Γυρίζουμε τα μενταγιόν με τσιμπίδα και σιγοβράζουμε μέχρι να γλασάρει και να πυκνώσει η σάλτσα. Είναι έτοιμη όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες.
ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
- Βράζουμε τα χαραγμένα κάστανα για 10-15 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Τα καθαρίζουμε και ζυγίζουμε 1 κιλό καθαρή σάρκα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και το γάλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.
- Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλατίζουμε και περνάμε τα κάστανα από τον μύλο του πουρέ.
- Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό και τον περνάμε ξανά από τον μύλο (ή τον αλέθουμε) λίγο πριν το σερβίρισμα.
- Για το σερβίρισμα, σχηματίζουμε μια φωλιά από πουρέ κάστανου, τοποθετούμε πάνω τα μενταγιόν και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και τα φρούτα.









