Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
- Φτιάχνουμε την κρέμα αμυγδάλου:
- Ντύνουμε με μεβράνη μία μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 14×20 εκ.
- Σε μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
- Ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι προσθέτουμε στο μείγμα την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα (πούδρα) και το φιλέ αμυγδάλου.
- Το αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει, περίπου 3 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι σταυρωτά τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε ταψάκι με τη χαραγμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Χαράζουμε και το μπαστουνάκι βανίλιας στη μέση και το βάζουμε ανάμεσα στα δαμάσκηνα.
- Περιχύνουμε τα φρούτα με το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 30΄ αλείφοντας ενδιάμεσα τα δαμάσκηνα με πινελάκι με τα υγρά του ταψιού.
- Αφαιρούμε τη βανίλια. Αφού ψηθούν τα δαμάσκηνα, τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ξεφορμάρουμε την παγωμένη κρέμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την κόβουμε σε φέτες.
- Τοποθετούμε από 2 φέτες και 2 δαμάσκηνα σε κάθε πιάτο. Περιχύνουμε το όλο γλυκό με το κόκκινο σιρόπι τους.