Βαθμολογήστε
    • Για τα δαμάσκηνα
    • 16 φρέσκα δαμάσκηνα
    • 1 μπαστουνάκι βανίλια
    • 125 ml κόκκινο ξηρό κρασί
    • 100 γραμμ. ζάχαρη
    • Για την παγωμένη κρέμα αμυγδάλου
    • 600 ml κρέμα γάλακτος
    • 40 γραμμ. ζάχαρη άχνη
    • 1 βανίλια
    • 150 γραμμ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
    • 3/4 φλ. αμύγδαλα φιλέ

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Για το γλυκό

       

      Φτιάχνουμε την κρέμα αμυγδάλου:

      Ντύνουμε με μεβράνη μία μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 14×20 εκ.

      Σε μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.

      Ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι προσθέτουμε στο μείγμα την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα (πούδρα) και το φιλέ αμυγδάλου.

      Το αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει, περίπου 3 ώρες.

      Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

      Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι σταυρωτά τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε ταψάκι με τη χαραγμένη πλευρά προς τα πάνω.

      Χαράζουμε και το μπαστουνάκι βανίλιας στη μέση και το βάζουμε ανάμεσα στα δαμάσκηνα.

      Περιχύνουμε τα φρούτα με το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

      Ψήνουμε για 30΄ αλείφοντας ενδιάμεσα τα δαμάσκηνα με πινελάκι με τα υγρά του ταψιού.

      Αφαιρούμε τη βανίλια. Αφού ψηθούν τα δαμάσκηνα, τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.

      Ξεφορμάρουμε την παγωμένη κρέμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την κόβουμε σε φέτες.

      Τοποθετούμε από 2 φέτες και 2 δαμάσκηνα σε κάθε πιάτο. Περιχύνουμε το όλο γλυκό με το κόκκινο σιρόπι τους.

       

      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Κάτι μαγειρεύεται

      Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

      Εγκατάσταση
      ×