Αυτές οι πιπεριές είναι τέλειες αν μείνουν για λίγη ώρα στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις τους. Τις συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Εξαφανίζονται...

Αυτές οι πιπεριές είναι τέλειες αν μείνουν για λίγη ώρα στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις τους. Τις συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Εξαφανίζονται στο λεπτό. Είναι ιδανικός καλοκαιρινός μεζές για παρέα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
4

Για τις ψητές πιπεριές µε αντσούγιες και κάππαρη

  • 5 κόκκινες πιπεριές
  • 5 κίτρινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 100 γρ. αντσούγιες
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2-3 σκελ. σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Λίγσ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρυγανισμένο ψωμί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις ψητές πιπεριές

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους και να σκάει.

    Τότε τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ που κλείνει καλά.

    Τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε γύρω γύρω.

    Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.

    Αραδιάζουμε σε πιατέλα τις πιπεριές σε στρώσεις με το σκόρδο, την κάππαρη, τις αντσούγιες.

    Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (σαν σαλάτα).

    Τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο βασιλικό.

    Σερβίρουμε τις πιπεριές κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μυστικά

    Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και τις κλείνουμε σε σακούλα ή σκεύος να ιδρώσουν για 5 με 10 λεπτά.

    Τις καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές.

    Όταν κρυώσουν, δεν ξεφλουδίζονται εύκολα.

    Εσύ τι ψωμί θα προτιμούσες;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται