Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε πρώτα μπόλικο νερό και προσθέτουμε το ρύζι.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου 30΄.
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, να κρυώσει και να φύγει το άμυλο. Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τέλειο σπυρωτό ρύζι πιλάφι.
- Στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε τη σαλάτα.
- Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το αγγούρι κομμένο σε καρέ, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τριμμένο καρότο, τις πιπεριές κομμένες σε καρέ ή φέτες, το φινόκιο σε φέτες, το αβοκάντο και τέλος το καλαμπόκι.
- Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα με τη σως και πασπαλίζουμε με τα βότανα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα.