Εκτέλεση
Για την σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, πρώτα ετοιμάζουμε τα αποξηραμένα σύκα. Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε 2′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κρατάμε το σιρόπι τους.
Σε μια σαλατιέρα ανοιχτή ή βαθύ δίσκο, βάζουμε τα εσκαρόλ, βαλεριάνα, ραντίτσιο και τη ρόκα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρόδι τα σύκα και το κατσικίσιο τυρί σε χοντρά τρίμματα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας αποξηραμένα φρούτα, εδώ σας έχω τον τρόπο που θα το κάνετε.