Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για να φτιάξουμε την αλατισμένη καραμέλα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια.
- Την αφήνουμε να κρυώσει προτού τη σερβίρουμε.
- Συνοδεύστε το σουφλέ σοκολάτας με την αλατισμένη καραμέλα:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ