Εκτελεση
Διαλέγουμε μικρές ώριμες και σφιχτές φράουλες.
Τις πλένουμε τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες.
Με κοφτερό μαχαίρι, σκίζουμε στα δύο τη βανίλια κατά μήκος κι αφαιρούμε τον καρπό με την λάμα του μαχαιριού.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις κομμένες φράουλες, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και τον καρπό της βανίλιας.
Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
Χαμηλώνουμε τελείως την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5′ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
Μυστικά για την σάλτσα φράουλα
Οι φράουλες πρέπει να ίεναι ώριμες και σφιχτές χωρίς χτυπήματα.
Για πιο έντονο χρώμα στη σάλτσα φράουλας μπορείτε να προσθέσετε 2 – 3 κ.σ χυμό από κόκκινα φρούτα.