Σάλτσα φράουλα
Για τη σάλτσα φράουλας, διαλέγουμε μικρές ώριμες και σφιχτές φράουλες τις πλένουμε τις σκουπίζουμε και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά, ή αγοράζουμε κατεψυγμένες φράουλες. Μάθετε περισσότερα για τη σωστή επιλογή, καθάρισμα πλύσιμο και συντήρηση της φράουλας.
Με κοφτερό μαχαίρι, σκίζουμε στα δύο τη βανίλια κατά μήκος κι αφαιρούμε τον καρπό με την λάμα του μαχαιριού.
Σε μπολ, ανακατεύουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό και τον καρπό της βανίλιας. Προσθέτουμε τις κατεψυγμένες και παγωμένες φράουλες κι ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα ρηχή σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5′ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.