Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού πάρει βράση, περιμένουμε 8 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο.
Βράζουμε πλέον 2΄ και εν συνεχεία το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά την ζάχαρη για πέντε λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το βούτυρο να ενωθεί καλά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα λίγο, λίγο και εναλλάξ με το γάλα και το ανθόνερο. Αφού ενωθούν καλά σταματάμε το μίξερ.
Για το ταψί
Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα- ένα, να εξέχουν από το ταψί γύρω γύρω.
Προσθέτουμε το μείγμα μέσα και το ισιώνουμε με μαρίζ.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα φύλλα που περισσεύουν, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα, διπλωμένα στη μέση.
Για το ψήσιμο
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το φύλλο σε κομμάτια, ψήνουμε να ροδοκοκκινίσει.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνω πέντε λεπτά, εν συνεχεία το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας λίγο, λίγο με κουτάλα σε τρεις δώσεις, μόλις τραβήξει την πρώτη συνεχίζουμε την δεύτερη, ομοίως και την τρίτη.
Aφού απορροφήσει το σιρόπι και κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε τη Δανάη Μηλιού που μοιράστηκε μαζί μας αυτή την παραδοσιακή γλυκιά συνταγή από τη Σύρο.