Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη των ερωτευμένων. Φτιάξτε με αυτή μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς και ολοκληρώστε το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου με τον πιο...

Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη των ερωτευμένων. Φτιάξτε με αυτή μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς και ολοκληρώστε το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου με τον πιο γλυκό τρόπο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
15

Για τη σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα

  • 125 γρ. σοκολάτα 60-70 % περιεκτικότητα σε κακάο
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι κοσκινιμένο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγα κόκκινα φρούτα
  • Λίγα καρούλια σοκολάτας
  • Λίγα κράνμπερι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα καρδιά καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο ή αλεύρι.

    Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 170ºC, στον αέρα.

    Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

    Αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

    Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, για περίπου 2-3′ σε μεσαία ταχύτητα.

    Απαλά διπλώνουμε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας.

    Αδειάζουμε τη φόρμα και ψήνουμε για 30′ περίπου, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.

    Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και ξεφορμάρουμε.

    Γαρνίρουμε με κράνμπερι, κόκκινα φρούτα και καρούλια σοκολάτας.

    Δείτε ακόμα και το πιο γλυκό πρωινό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται