Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Κόσκινο
Πλάστης
Σχάρα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ
- Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε μπολ.
- Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
- Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.
- Την ανοίγουμε με πλάστη ή την στρώνουμε με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα βουτυρωμένη, 22 εκ.
- Τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη, καλύπτουμε με λαδόκολλα και βαρίδια (όσπρια ή ρύζι).
- Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις, για 15΄.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄, μέχρι να γίνει τραγανή.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση την αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε στην κρέμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ρίχνουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα τελείως.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας στην ψημένη τάρτα.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 15΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα για να μη νοτίσει το μπισκότο.
- Γαρνίρουμε με χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή κρέμα, με τα καρούλια και το ξύσμα σοκολάτας.