Για τον σολομό με φακές
Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά.
Ανακατεύουμε τακτικά να μαλακώσουν για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κύμινο και την πάστα κάρυ και ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τις φακές και 4 φλ. νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην λιώσουν.
Προσθέτουμε τότε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια ολόκληρα και λίγο ώμο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 5 με 7 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι ο σολομός να λιώνει με πιρούνι σε φλούδες-κομμάτια. Περίπου για 6 με 7 λεπτά συνολικά.
Για την βινεγκρέτ
Χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με λίγο αλάτι.
Για το σερβίρισμα
Ισομοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, βάζουμε λίγες φλούδες – κομματάκια σολομού, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.