Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Πρώτα στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ τηγάνι (πράσο, καρότα, σέλερι), τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε.
- Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4΄ να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Έτσι θα έχουμε μια αρωματική βάση λαχανικών επάνω στην οποία θα ψηθεί το ψάρι.
- Απλώνουμε επάνω στα λαχανικά τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα προς τα κάτω, να ακουμπάει πάνω τους.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα κλωνάρια άνιθου και μαϊντανού.
- Ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το ψάρι για 8-10΄.
- Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε ένα ένα φιλέτο με λαχανικά σε πιάτο.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και συμπυκνώνουμε τα υγρά του τηγανιού (έχουν μείνει και υγρά από το ψάρι) για 2-3΄.
- Αν θέλουμε πιο παχιά σάλτσα, προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με κουτάλι, με γρήγορες κινήσεις ώστε να πυκνώσει.
- Τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.
- Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ