Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια και το βάζουμε σε μπολ.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι, περιχύνουμε με το ξίδι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6–7 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7–8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό, στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή, εναλλακτικά, στο φούρνο.
- Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα και προσθέτουμε διαδοχικά: ολόκληρα φύλλα σαλάτας, φέτες ντομάτας, το κρέας με τα κρεμμύδια και, τέλος, τη σως γιαουρτιού.
Tips
- Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο, οι ίνες του σπάνε και το κρέας μαλακώνει, αποκτώντας πιο τρυφερή υφή.
- Η προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπεί τη γεύση και χαρίζει γλυκύτητα στο αποτέλεσμα.









