Εύκολο τυλιχτό σουβλάκι

Σουβλάκι τυλιχτό στο λεπτό. Πίτες με μαριναρισμένο κρέας, καραμελωμένα κρεμμύδια και δροσερή σως γιαουρτιού. Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια!

Εύκολη
0:30

6 μερίδες

15 λεπτά

15 λεπτά

σουβλακι τυλιχτο - τυλιχτο σουβλακι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια και το βάζουμε σε μπολ.
  2. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι, περιχύνουμε με το ξίδι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6–7 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  5. Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια.
  6. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7–8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.
  7. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  8. Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό, στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή, εναλλακτικά, στο φούρνο.
  9. Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα και προσθέτουμε διαδοχικά: ολόκληρα φύλλα σαλάτας, φέτες ντομάτας, το κρέας με τα κρεμμύδια και, τέλος, τη σως γιαουρτιού.

Tips

  • Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο, οι ίνες του σπάνε και το κρέας μαλακώνει, αποκτώντας πιο τρυφερή υφή.
  • Η προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπεί τη γεύση και χαρίζει γλυκύτητα στο αποτέλεσμα.
Απόρρητο