Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα το αλάτι κι αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε το περιεχόμενο του φακέλου (πουρές πατάτας με γλυκοπατάτα και καρότο ΓΙΩΤΗΣ) ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αφήνουμε στην άκρη για 10′ να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ
- Βουτυρώνουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190℃ στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Στον χλιαρό πουρέ προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα για μισό λεπτό και δυναμώνουμε. Χτυπάμε για 1’ να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
- Ρίχνουμε σε 3 δόσεις τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα, αναδιπλώνοντας μετά από κάθε δόση μαρέγκες με μια σπάτουλα.
- Ισομοιράζουμε στα πυρίμαχα
- Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 15-17′ να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Τα σερβίρουμε ζεστά. Τα σουφλέ είναι φουσκωτά μόλις βγουν από τον φούρνο, αλλά πέφτει ο όγκος τους μετά 2-3′.
Για περισσότερες συνταγές με Πουρέ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ.