Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΩΤΕ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΩΤΕ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τα σπαράγγια πρέπει να είναι καθαρισμένα από ίνες και άκρες. Αν τα σπαράγγια είναι μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα, ενώ αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ το αφαιρούμε.
- Ρίχνουμε τα σπαράγγια (στεγνά).
- Προσθέτουμε αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Σοτάρουμε ανακατεύοντας τακτικά τα σπαράγγια για περίπου 5΄ μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν αλλά να μην λιώσουν. Ο χρόνος είναι πάντα σχετικός με το μέγεθος και την ποικιλία των σπαραγγιών.
- Τα άγρια σπαράγγια που είναι πολύ λεπτά και τρυφερά μέσα σε 3΄ είναι έτοιμα.
- Μην αφήσετε τα σπαράγγια να πάρουν πολύ χρώμα και μην τα παραψήσετε.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και όπως είναι ζεστά τα σπαράγγια προσθέτουμε την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε λίγο να αρχίσει να λιώνει.
- Προσθέτουμε τα βότανα και τα σπαράγγια σωτέ είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
- Μπορείτε να φτιάξετε σπαράγγια σοτέ με μανιτάρια, σπαράγγια σοτέ με γαρίδες ή σπαράγγια σοτέ με μπέικον και τυρί.