Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη για 5 με 6 ώστε να αφρατέψει και να κρεμώσει.
- Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες και το μυστικό για τη σωστή παστερίωση των αυγών.
- Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε μετά τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ
- Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Προσθέτουμε τα δύο λικέρ και ανακατεύουμε καλά.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
- Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ και κάνουμε στρώσεις μπισκότα-κρέμα-ξύσμα σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Τελειώνουμε πάντα με κρέμα τις στρώσεις.
- Παγώνουμε το γλυκό το λιγότερο για 2 με 3 ώρες.
- Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια.
- Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.
- Όσο πιο πολύ μείνει το τιραμισού στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο γίνεται.