Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Video
Εκτέλεση
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
- Διαλέγουμε μεγάλα, κόκκινα κρεμμύδια, αφαιρούμε τις φλούδες και το πρώτο ντύμα τους.
- Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε χοντρές φέτες δαχτυλίδι, με πάχος περίπου 1 εκατ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄.
- Αλατίζουμε ελαφρά να μαραθούν.
- Προσθέτουμε λίγο μέλι ή ζάχαρη κι ανακατεύουμε να λιώσει.
- Ρίχνουμε το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τα κρεμμύδια κι αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 15΄ και να μαλακώσουν.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος. Πασπαλίζουμε λίγο θυμάρι.
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
- Βγάζουμε τo κρέας από το ψυγείο μισή ώρα πριν μαγειρέψουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε ολόγυρα.
- Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό σχαροτήγανο στη φωτιά να κάψει, λαδώνουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο αλείφοντάς την ολόγυρα και ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο, για περίπου 3΄ από κάθε πλευρά.
- Ρίχνουμε μια σπασμένη σκελίδα σκόρδο στο σχαροτήγανο, αρωματίζουμε για 1΄ κι αφαιρούμε.
- Πάνω στην καυτή μπριζόλα ακουμπάμε ένα μικρό κομμάτι βουτύρου και με θυμάρι ή δεντρολίβανο αλείφουμε ολόγυρα να αρωματιστεί.
- Αν θέλετε καλοψημένο κρέας και όχι μέτριο ψήσιμο, αφήστε για 2΄ επιπλέον ψήσιμο σε κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε σε πιάτο, σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4-5΄.
- Μετά το κόβουμε σε φέτες. Χρειαζόμαστε όλα τα ζουμιά.
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το ψωμί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Το ακουμπάμε στο καυτό σχαροτήγανο και το ψήνουμε για 1-2’ να φρυγανιστεί και από τις δύο πλευρές.
- Ανακατεύουμε λίγη μουστάρδα και λίγη μαγιονέζα σε ένα μπολ.
- Βάζουμε μια κουταλιά στο ψωμί, προσθέτουμε λίγη ρόκα, λίγη ψητή πιπεριά.
- Ακουμπάμε φέτες από ζουμερή μπριζόλα, προσθέτουμε καραμελωμένα κρεμμύδια και σκεπάζουμε το steak sandwich.
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φέτες τσένταρ πάνω στο καυτό ψωμί, να λιώσει.
- Απολαύστε το ζεστό, ζουμερό και λαχταριστό.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ