Για το steak sandwich
Ετοιμάζουμε πρώτα τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Διαλέγουμε μεγάλα, κόκκινα κρεμμύδια, αφαιρούμε τις φλούδες και το πρώτο ντύμα τους. Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε χάντρες φέτες δαχτυλίδι, με πάχος περίπου 1,5 εκατ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για το steak sandwich για 3΄.
Αλατίζουμε ελαφρά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τα κρεμμύδια κι αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 20΄ και να μαλακώσουν.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος. Πασπαλίζουμε λίγο θυμάρι.
Βγάζουμε τη μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν μαγειρέψουμε.
Αλατοπιπερώνουμε ολόγυρα το κρέας.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει, λαδώνουμε τη μπριζόλα με λίγο ελαιόλαδο αλείφοντάς την ολόγυρα και ψήνουμε σε καυτό τηγάνι, για περίπου 3΄ από κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε μια σπασμένη σκελίδα σκόρδο στο τηγάνι, αρωματίζουμε για 1΄ κι αφαιρούμε.
Αν θέλετε καλοψημένο κρέας και όχι μέτριο ψήσιμο, αφήστε για 2΄ επιπλέον ψήσιμο σε κάθε πλευρά. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας.
Τέλος, προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο στο κρέας και με κουτάλι περιχύνουμε τη μπριζόλα όσο ψήνεται.
Βγάζουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα σε πιάτο, σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4-5΄.
Μετά, την κόβουμε σε φέτες. Χρειαζόμαστε όλα τα ζουμιά της μπριζόλας.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια τσιαπάτας στη μέση χωρίς να τα χωρίσουμε. Τα βάζουμε στο φούρνο για 4-5΄ να ζεσταθούν. Όπως είναι ζεστά τα ανοιγμένα ψωμάκια, τα βουτάμε στα ζουμιά της μπριζόλας που έχουν βγει όση ώρα ξεκουράζεται.
Αλείφουμε με μουστάρδα τα ψωμιά και ισομοιράζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τη ζουμερή μπριζόλα και προσθέτουμε μπόλικες φύτρες.
Σκεπάζουμε το steak sandwich και το σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε τυρί που λιώνει όσο είναι ζεστά τα υλικά, μανιτάρια σοτέ ή φύλλα σαλάτας.