Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με πιρούνι τα αυγά.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα τυριά, τη θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη μυζήθρα και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
- Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο για την στριφτή τυρόπιτα.
- Λαδώνουμε επίσης κι ένα μεγάλο, ρηχό ταψί.
- Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό.
- Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σχήμα σαλίγκαρου.
- Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.
- Όμοια τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, φροντίζοντας να συνεχιστεί ο σαλίγκαρος από εκεί που σταματήσαμε.
- Στο τέλος όλο το ταψί θα έχει την όψη ενός μεγάλου σαλίγκαρου.
- Περιχύνουμε με όσο ελαιόλαδο μας έχει περισσέψει από το άλειμμα των υπόλοιπων φύλλων.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για μιάμιση ώρα, ώσπου ο σαλίγκαρός μας να ροδίσει καλά.
- Κόβουμε τη τυρόπιτα στριφτή με φύλλο κρούστας σε τρίγωνα κομμάτια.
- Και η πίτα μας είναι έτοιμη.