Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα και το βάζουμε σε μπολ.
 - Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.
 - Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
 - Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και τοποθετούμε κατά μήκος τη μισή γέμιση.
 - Βουτυρώνουμε τις άκρες και τις διπλώνουμε προς τα μέσα, κλείνοντας σαν μακρόστενο φάκελο.
 - Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο.
 - Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω.
 - Χαράζουμε την επιφάνεια κάθε ρολού με 3 διαγώνιες χαρακιές, χρησιμοποιώντας κοφτερό μαχαίρι.
 - Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
 - Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
 - Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
 - Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 









